(0-241) 2-21-87

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Bd. Ștefan cel Mare 14

Orașul Cimișlia

Scrieți-ne un mesaj

Anunțuri cu privire la buget

Mesaj de felicitare!!!

03-01-2017, 00:09

                        

Felicitare cu Anul Nou!

            Anul nou, 2017 a început cu o zi foarte frumoasă, dar fără zăpadă. Totul merge după legi neînțelese pînă la urmă, conform unei voințe de nezdruncinat, a cui? Viața a trecut prin perioade glaciare, prin mai multe încercări planetare care a făcut-o să fie așa precum o cunoaștem. Ce este bine și ce este rău? Sînt sigur că noi doar intuim drumul pe care l-am  urmat conștient. Cu această introducere și cu ocazia începerii unui nou an calendaristic urez Planetei ani mulți și favorabili pentru umanitate și urmașii noștri.

Destinul  impune cetățenilor Republicii Moldova diverse încercări grele, iluzii și rătăciri.   

            Am fost tradați și loviți dureros de prietenia impusă cu forța, mai recent și de elita coruptă și hrapăreață, care speculează cu tot ce avem valoros. Am primit lecții grele, însoțite de suferință și înjosire. Sper că în 2017 poporul dintre Nistru și Prut va ridica înaintași devotați, liberi de iluzii absurde, capabili să-i apere valorile incontestabile. Doresc liderilor naționali să se maturizeze și să-și asume rostul vieții ca pe o misiune responsabilă supremă  dată lor de Dumnezeu - să-și iubească neamul și să-l unească. Sînt sigur că avem șanse onorabile și viitor demn, potențial preoiectat și programat în istoria, cultura și caracterul național.    

            Pentru anul 2017 plasez în prim plan cîteva obiective principale din Strategia  de dezvoltare socio-economică integrată a oraşului Cimișlia pentru perioada 2015 – 2020:

-  consolidarea tuturor factorilor care ar fortifica potențialul economic și rolul orașului Cimișlia ca important pol de creștere regional (parcul industrial,  piața agroalimentară regională...);

-  relansarea agriculturii prin reconstrucția ecologică a rîului Cogîlnic, prin promovarea agriculturii intensive bazate pe sporirea valorii adăugate, pe specii de plante, de animale și tehnologii noi, pe folosirea eficientă  a factorilor climaterici, a solului și tradițiilor populare;

-  dezvoltarea turismului (drumul vinului, Valul lui Traian, turismul rural...);

-  crearea brandului orașului Cimișlia ca: „Orașul unde se poate de vîndut mult la prețuri bune și cumpăra ieftin și de calitate bună de la producător, unde se prețuiește calitatea și marfa ecologic curată”, ”Orașul liber de corupție, curat, cu oameni demni și buni, intelegenți și care își iubesc localitatea”, „Orașul în care se apreciază virtutea”.

            În calitate de activist în cadrul CALM, voi continua să pledez pentru o autonomie locală veritabilă, pentru depolitizarea finanțelor publice, pentru combaterea corupției în toate formele de manifestare. Voi pleda pentru instituirea unui tribunal internațional pentru judecarea corupției în instituțiile de drept, în  administrația de stat și în cazurile companiilor transnaționale.

            Îmi asum responsabilitatea și voi munci pentru a  apropia „Ziua Reunirii cu România”, fiind absolut sigur că aceasta este cea mai fericită cale de asigurare a viitorului bun și  firesc poporului nostru.

            Vă felicit cu începutul Anului Nou și vă doresc sănătate, optimism, inspirație, capacitate de muncă și muncă cu plăcere, bunăstarea bine meritată, prosperitate tuturor!

 

Cu drag, Gheorghe Răileanu, primar de Cimișlia.