2 iulie – Ziua comemorării lui Ștefan cel Mare și Sfânt (1457 – 1504)

2 iulie – Ziua comemorării lui Ștefan cel Mare și Sfânt (1457 – 1504)
✔️Cu acest prilej, cu pietate în suflet și cu florile recunoștinței, Administrația publică locală de nivelul I și II au depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul orașului, aducând un omagiu trecutului glorios al țării noastre.
Ştefan cel Mare a murit pe 2 iulie 1504, după ce a condus Moldova timp de 47 de ani. Domnitorul a obținut 44 de victorii în cele 48 de războaie purtate, în mare parte, cu Imperiul Otoman. A fost un diplomat și conducător militar de excepție, care și-a iubit țara și a luptat neobosit pentru statalitatea ei. De asemenea, a fost un mare apărător și promotor al culturii și religiei creștin-ortodoxe, ctitorind 44 de biserici care fac parte astăzi din patrimoniul cultural mondial.
💬Cuvintele sacre ale Marelui Voievod rămân pentru toate generațiile un testament și o călăuză: „Moldova n-a fost a strămoșilor mei, n-a fost a mea și nu e a voastră, ci a urmașilor, urmașilor noștri în veacul vecilor!”
🎯De-a lungul anilor, exemplul său de patriotism și sacrificiu rămâne o sursă de inspirație pentru noi toți, iar memoria sa ne îndeamnă să fim mereu demni și curajoși în fața provocărilor. Să ne amintim cu respect de Ștefan cel Mare și să ne onorăm istoria prin fapte demne de moștenirea sa.
Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp