02 martie 2024 – Ziua Memoriei – ziua comemorării eroilor căzuți în războiul de pe Nistru din 1992 pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

✅Pe data de 02 martie, a avut loc Ziua Memoriei – ziua comemorării eroilor căzuți în războiul de pe Nistru din 1992 pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

În această zi ne amintim de o perioadă grea din istoria statului nostru și îi comemorăm pe toți cei care și-au jertfit viața și sănătatea pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova, pentru bunăstarea poporului nostru, pentru libertate și democrație.

Oficialii au transmis câte un mesaj de încurajare combatanților prezenți, dar și de sincer regret și compasiune familiilor îndurerate ale căror fii, frați și soți nu s-au mai întors de pe câmpul de luptă, menționând totodată că este de datoria fiecăruia dintre noi să cinstească memoria celor trecuți în neființă și să-i susținem pe cei care s-au întors acasă.

Toți cei prezenți au cinstit printr-un minut de reculegere memoria eroilor, iar în semn de recunoștință pentru sacrificiul și jertfirea de sine au depus flori la monumentul ostașilor.
Onorăm sacrificiul fiecărui erou și ne închinăm onest și demn în fața Dumneavoastră.
🙏Glorie, cinste și onoare eternă #Eroilor căzuți la datorie!

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp