26 aprilie – Ziua comemorării victimelor accidentului nuclear de la Cernobîl

În această dimineață, comunitatea noastră s-a unit într-un gest de comemorare și respect față de participanții de la Cernobîl. Ziua de 26 aprilie a debutat cu un miting solemn și depuneri de flori la Monumentul dedicat celor implicați în tragedia de la Cernobîl, din orașul Cimișlia.
🙏Recunoștința față de cei care au participat la lichidarea consecințelor avariei, față de eroii care și-au pierdut viața în urma bolilor survenite și compasiunea pentru familiile lor rămân nelimitate.
Accidentul nuclear de la C.A.E. Cernobîl s-a produs în noaptea zilei de 26 aprilie 1986, fiind considerat cel mai mare accident nuclear din istorie. Republica Moldova, pe atunci parte componentă a Uniunii Sovietice, și-a adus aportul la acțiunile de lichidare a consecințelor accidentului nuclear. Peste 3500 de concetățeni de-ai noștri au participat la acele operațiuni.
✅Astăzi, învățăm din lecțiile istoriei și ne angajăm să promovăm siguranța și protecția mediului înconjurător. Pentru aceasta muncim cu responsabilitate și asumare și vom depune în continuare toate eforturile pentru binele cetățenilor.
Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp