În orașul Cimișlia, va fi deschisă o secție de procesare a fructelor și legumelor – o nouă oportunitate pentru micii agricultori.

Stimați cimișlieni, de curând, va fi deschisă o secție de procesare a fructelor și legumelor – o nouă oportunitate pentru micii agricultori. Acest lucru va da plus valoare afacerii lor, prin spălarea, prelucrarea, ambalarea fructelor.
Secția de procesare a fructelor este creată ca parte a unui proiect internațional ,,Fructe din Bugeac: de la agricultor pe masa consumatorului”.
Acest proiect este implementat de către Primăria Municipiul Ryńsk din Polonia, în parteneriat cu Primăria orașului Cimișlia și cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone.
Scopul proiectului este de a sprijini micii agricultori prin spălarea, decojirea, prelucrarea, ambalarea fructelor și legumelor acestora, care va contribui la diversificarea surselor de venit în zonele rurale sub supravegherea administrației publice locale din Cimișlia.
Implementarea acestui proiect, va fi pionierat pentru micii agricultori care va permite prelucrarea, sortarea, ambalarea fructelor și legumelor etc. De asemenea, poate fi folosit și la diversificarea proceselor tehnologice în domeniul alimentar și chiar pentru a produce chipsuri.
Acestă secție de procesare va fi dotată cu echipamente speciale:
– aparat de spălat fructe și legume;
– aparat de măcinat fructele și legumele;
– aparat de spălat și de decojit fructele și legumele;
– aparat multifuncțional de tăiat legume și fructe;
– aparat de ambalare a produselor;
În acest scop, producătorii locali pot rezerva și utiliza unul din echipamentele selectate sau întreaga secție de procesare pentru o anumită perioadă de timp.
Aceasta va fi disponibilă contra unei mici taxe – taxa va fi stabilită de Consiliul orășenesc Cimișlia și va fi aplicată în momentul dării în exploatare a secției de procesare.
Secția de procesare va contribui la creșterea valorificării și profitabilității producției agricultorilor mici și mijlocii, iar produsele vor fi prelucrate în funcție de situația de pe piață.
Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp